TURNEJA PSIHOMODOPOPA KREĆE IZ KARLOVCA

U petak, 12. travnja 2024. iz karlovačke Školske sportske dvorane “Mladost“, kreće velika koncertna turneja “Vjerujem u čuda”, našeg kultnog sastava, Psihomodo popa. Turnejom, koja nosi naziv albuma koji tek treba izaći, obilježava se 40 godina uspješne karijere.

-Psihomodo pop od 1983. ispisuje stranice povijesti hrvatske punk-rock scene. Svoj glazbeni izričaj izgradili su na čvrstim post punk rock temeljima, a od samih početaka važna im je bila odrednica.                                                                                                                                      Oni su žestoki, njihovi nastupi autentični, uvjerljivi i mogu se usporediti sa samim vrhom svjetskog rocka kao što su Rolling Stonesi, Ramonesi, Iggy Pop…Ono po čemu se izdvajaju je njihov beskompromisni pristup u glazbenom i scenskom izrazu. Psihomodo pop dokaz je da rock’n’roll nije samo glazba nego i stil života!

Krajem 1988. godine izašao je njihov prvi album “Godina Zmaja” koji ih je postavio na ljestvicu vodećih grupa na tadašnjoj rock sceni, a na toj ljestvici čvrsto se drže i dan danas. Iz spomenutog albuma rodila se hitčina “Ja Volim Samo Sebe” koja je postala sinonim za pjesmu bez roka trajanja!

Na prvom albumu izbacili su hitove kao što su “Frida”, “Ramona”, “Nebo”, “Kad Sam Imao 16”, “Telegram Sam”. Nakon toga uslijedio je niz albuma iz kojih su se rodile dobro poznate stvari što su „Osjećam se Haj“, „Natrag u Garažu“ i mnogi drugi.

2001. album „Debakl“ dobiva nagradu Porin za najbolji rock album. 2019. godine bend je izdao album „Digitalno nebo“ za kojeg su dobili Porina za najbolji album Rock glazbe. U razdoblju od 2020. do 2023. godine bend je usprkos pandemiji odradio 2 odlične turneje sa preko 150 koncerata. 2023. godine u pripremi su izdanja, do sad neobjavljena, četiri live albuma i novi studijski album, dokumentarni film u režiji Radislava Jovanova – Gonza, monografija Psihomodo pop-a, a sve povodom 40 godina neprekidnog glazbenog djelovanja legendarnog punk – rock benda.”,istaknuto je na stranici Eventima povodom početka turneje.

Skip to content