Aquatika, Muzej i Knjižnica otvaraju svoja vrata

Temeljem odluke Vlade RH o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19,  Gradska knjižnica, Aquatika i Gradski muzej otvaraju svoja vrata prema posebnim uputama i režimu.
Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” otvorit će svoja vrata korisnicima u ponedjeljak, 27. travnja 2020. godine. Radno vrijeme Knjižnice od ponedjeljka do petka bit će od 8 do 15 sati, dok će subotom Knjižnica biti otvorena od 8 do 13 sati. Bit će otvorena središnja knjižnica i Knjižnica za mlade, dok Knjižnična stanica Švarča i Bibliobusna služba ostaju zatvorene do daljnjeg. Omogućit će se povrat i posudba knjižnične građe, uz minimalno zadržavanje u prostorima Knjižnice. Čitaonice su, također, do daljnjeg zatvorene. Kako bi se broj ulazaka u prostor Knjižnice smanjio na najmanju moguću mjeru, posuđenu građu možete vratiti bez ulaska u Knjižnicu. Usluga brzog povrata (tzv. drive-in povrat) dostupna je od ponedjeljka do subote od 9 do 13 sati na glavnom parkiralištu ispred ulaza u garažu Bibliobusne službe. Na istom mjestu možete preuzeti građu koju ste prethodno rezervirali putem maila produzenje@gkka.hr ili na tel. 412-377 (kućni 222). Preporučujemo vam da što je više moguće, koristite online obnovu članstva (https://www.gkka.hr/upis-i-obnova-clanstva-u-gradskoj-knjiznici-ivan-goran-kovacic-i-online-putem/), pretraživanje e-kataloga (https://katalog.gkka.hr/) i rezervaciju građe na e-mail produzenje@gkka.hr ili na broj telefona 047/412-377, kako bi posudba građe bila što brža,  efikasnija i sigurnija.

Svoja vrata, u ponedjeljak otvara i Jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj – Aquatika. Radno vrijeme akvarija u prvoj fazi biti će od ponedjeljka do subote od 10 do 17 sati, uz ograničenje broja posjetitelja koji istovremeno mogu boraviti u akvariju na najviše 50 osoba, isključivo za individualne posjete. Posjetitelji tijekom razgleda mogu koristiti besplatan audio vodič kojem pristupaju s vlastitim pametnim mobitelima. Preporučuje se plaćanje karticama, a kako bismo naše posjetitelje potaknuli na takav način plaćanja, odobravamo popust od 5% na iznos kupovine. Grupne posjete, rezervacije prostora i korištenje dječjih igrališta trenutno nije moguće ostvariti. Ugostiteljski objekt ne radi, a njegova ponovna aktivacija planira se za 11.svibnja. Boravak posjetitelja na akvarijskom trgu moguć je uz korištenje razmaka od 2 metra.

Dan kasnije, u utorak 28. 4. otvoren će biti i Gradski muzej Karlovac, odnosno u I. fazi popuštanja mjera otvorit će se Muzej Domovinskog rata Karlovac – Turanj i Galerija „Vjekoslav Karas“, dok će otvorenje lokacije Gradskog muzeja Karlovac uslijediti u II. fazi popuštanja mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite RH, a otvorenje Starog grada Dubovca u III. fazi. Raspored otvaranja lokacija Gradskog muzeja Karlovac i njihovo radno vrijeme će biti uređeno kako slijedi:

I. Faza
Muzej Domovinskog rata Karlovac, utorak – subota od 10 – 17
Galerija „Vjekoslav Karas“, utorak – petak od 9 – 16 sati, subota od 10 – 16 sati

II. Faza
Gradski muzej Karlovac će se javnost biti otvoren od utorka, 5. svibnja 2020. godine.
Radno vrijeme: utorak – petak od 9 – 16 sati, subota od 10 – 16 sati

III. Faza
Stari grad Dubovac – branič kula će za javnost biti otvoren od utorka, 12. svibnja 2020. godine.
Radno vrijeme: utorak – subota od 10 – 17 sati
Informacije o radnom vremenu Starog Grada Dubovca su podložne promjenama.

Sukladno Odluci Vlade RH i prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u prostorima svih lokacija javnih ustanova provodit će se propisane aktivnosti sprečavanja širenja infekcije. Molim građane da ih se strogo pridržavaju.

Skip to content