50. malonogometni dvoranski turnir

Nakon 9 godina vratio se veliki prijelazni pehar!!!

 

Godina je započela u znaku sporta,  najstarijim malonogometnim dvoranskim turnirom u Hrvatskoj. Treba naglasiti da turnir postoji pola stoljeća, i da se u tom periodu nije održao samo jedne godine, u vrijeme Domovinskog rata kada to nije bilo moguća zbog neprijateljskih napada na Karlovac.

Uvod u glavni turnir, koji je započeo 2. siječnja 2019. godine, bio je kolaž malonogometnih utakmica svih uzrasta. Prvi turnir započeo je 17. prosinca, a sudjelovale su karlovačke gradske četvrti i mjesni odbori. Sudjelovalo 26 ekipa, a pobjednik je bila momčad Grabrika. Potom je 23. prosinca uslijedio 22. turnir u malom nogometu registriranih klubova Nogometnog saveza Karlovačke županije, čiji su finalisti uključeni u glavni turnir. Titulu najboljih na ovom turniru, ponijela je momčad Karlovac 1919. Najboljim igračem proglašen je Antonio Turkalj. Titulu najboljeg vratara ponio je Luka Demirović, dok je za najboljeg strijelca izabran Daniel Mićunoviću. U sklopu glavnog turnira i ove godine održano je  natjecanje  mladeži u kategorijama igrača od 6 do 12 godina starosti (karlići, limači, mlađi pioniri) iz klubova i osnovnih škola s područja Karlovačke županije.  Podsjetimo da je ovaj turnir po prvi puta igran prošle godine, a što je privuklo velik broj posjetitelja, posebice djece.

I ove godine, turnir je imao međunarodni karakter. Naime, u seniorskom dijelu, nastupila je ekipa „Limotehna“, Velika Kladuša iz Bosne i Hercegovine, te veterani KMS „Malerič“, Vinica iz Slovenije. Ukupno je sudjelovala 51 momčad, od čega 15 u kategoriji veterana i 36 seniorskih ekipa.

Ekipa Restorana „Gladne oči“ osvojila je prvo mjesto u konkurenciji veterana. Najboljim igračem turnira veterana proglašen je Sergej Jakirović, dok je najbolji vratar Branko Fišter, a najbolji strijelac Igor Mostarlić. Ekipa „Rock Filius & Arkada“ pobjednik je jubilarnog 50. karlovačkog zimskog malonogometnog turnira u kategoriji seniora. Ovom pobjedom veliki prijelazni pehar nakon devet godina izbivanja vratio se u Karlovačku županiju.  Ivica Majić proglašen je najboljim igračem turnira, Ivan Kovačec najbolji je strijelac, a Mario Mustapić proglašen je najboljim vratarom turnira. Priznanje za fair-play dobila je ekipa Dobra Novigrad American bar. U kategoriji mladeži NK Karlovac1919 pobjednik je turnira.

Turnir je završio revijalnom utakmicom karlovačkih i krapinskih sudaca, u kojem su Krapinci slavili 3:1.

Pobjedničkoj ekipi turnira pripala je nagrada od 20.000 kuna, a ekipi veterana 8.000 kuna. Pored ekipa nagrađivani su i gledatelji. Prigodne nagrade izvlačene su svaki dana, a glavna nagrada na dan finala. Dobitnik glavne nagrade-vikenda za dvije osobe u hotelu Park Plaza Belvedere u Medulinu je Marko Kremenjaš iz Karlovca.

Organizator turnira bio je Nogometnog savez Karlovačke županije, a suorganizator gradska tvrtka Mladost. Da su sportaši uvijek spremni pomoći najosjetljivijim skupinama društva najbolje govori podataka da je ovogodišnji turnir imao humanitarnu notu. Tijekom cijelog trajanja turnira prikupljale su se donacije za udrugu Zvončić. U  akciju se donaciju od 2.000 kuna uključio i Nogometni savez Karlovačke županije.

Skip to content