Mladost za rad udruga osigurala 80 tisuća kuna

Danas su u prostorijama gradske tvrtke Mladosti d.o.o. Karlovac, potpisani ugovori sa 16 udruga koje su prepoznate kao vrlo kvalitetne i kao takve prošle su na Natječaju za raspodjelu financijskih sredstava za financiranje projekata udruga u 2018. godini.

Podsjetimo temeljem Odluke o raspodjeli financijskih sredstava za financiranje projekata udrugama u 2018. godini, u travnju je raspisan natječaj na koji su se javile 24 udruge. Prosudbeno tijelo odabralo je 16 udruga, a Mladost je za financiranje njihovih projekata u 2018. godini osigurala 80 tisuća kuna, što je 30 tisuća kuna više u odnosu na prošlu godinu. Sredstva su podijeljena u tri programska područja: sportske i humanitarne manifestacije; zaštita životinja, te sport i rekreacija.

Za pet udruga u Programskom području sportske i humanitarne manifestacije osigurano je 16.000 kuna. Za zaštitu životinja, tri udruge za svoje projekte dobile su 13.000 kn, dok je za Programsko područje sporta i rekreacije osigurana 51.000 kuna za programe pet udruga.

-Na natječaj su pristigla 24 odlična projekata, izabrali smo najkvalitetnije, stoga vjerujem da će njihovom realizacijom biti  dodatno povećana kvalitetu života naših sugrađana od 7 do 77 godine. Kao Mladost upravlja sportskim objektima, veseli nas činjenica što nam se ove godine javio velik broj sportskih udruga, a posebno smo zadovolji što smo mogli osigurati značajna sredstava za njih. Svim udrugama želim  puno uspjeha u realizaciji projekata, rekao je prilikom potpisivanja ugovora direktor Mladosti d.o.o., Tihomir Jarnjević.

Odluka o raspodjeli sredstava može se pogledati na stranici https://sportskiobjektika.hr/odluke-o-raspodjeli-financijskih-sredstava/.

Skip to content